Het bestuur van Raptim heeft huisregels opgesteld welke vastgelegd zijn in een huishoudelijk reglement. Het volledige reglement is op verzoek op te vragen bij de secretaris van onze vereniging. Onderstaand vindt u de belangrijkste punten uit het reglement.
Verklaring Omtrent het Gedrag
In 2015 heeft Raptim de Verklaring Omtrent het Gedrag geïntroduceerd en sluit daarmee aan op de maatschappelijke verantwoordelijkheid die sportverenigingen behoren te nemen bij het aanstellen van leiders, trainers, bestuursleden etc. met onbesproken gedrag. Daarnaast heeft Raptim richtlijnen opgesteld om mogelijke gevallen van seksuele intimidatie tegen te gaan dan wel kordaat tegen op te treden.
Download hier de VOG
Vertrouwenscontactpersoon (VCP)
De VCP is het eerste aanspreekpunt binnen Raptim voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De VCP is voor iedereen binnen de organisatie, sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders etc. Daarnaast draagt hij/zij bij bij het innemen van preventieve maatregelen. Het bestuur heeft Peter Geerdink aangesteld als VCP. Hij is te bereiken op 06-55745142
Discriminatie
Raptim ondersteunt de actieve houding van de KNVB als het gaat om anti-discriminatie beleid. Klik hier voor meer informatie over de aanpak van de KNVB. Discriminatie wordt niet getolereerd in het voetbal. De grens is helder. Maar wat minder bekend is, is welke stappen partijen op het veld moeten nemen na zo’n dergelijk incident. Daarom heeft de KNVB deze stappen overzichtelijk weergegeven in het ‘Protocol discriminatie en/of bedreiging’. Er is ook een protocol bedoeld voor de clubscheidsrechters. Zij hebben in de beschreven stappen namelijk een centrale rol. Daarnaast heeft de KNVB de DiscriminatieMelder geïntroduceerd, een app waarmee men rechtstreeks en eenvoudig melding kan maken van een incident in het betaald voetbal en amateurvoetbal.
Normen en Waarden
Dit zijn begrippen die je niet eenvoudig kunt omschrijven. Ieder lid kan aanvoelen wat, en onder welke omstandigheden, hier wordt bedoeld. De dagelijkse normen en waarden zijn uitgangspunt van onze vereniging. Bovendien vinden wij dat we er elkaar op moeten kunnen aanspreken. De club is namelijk van ons allemaal.
Respect
Respect tonen voor ieder die met Raptim te doen heeft, zowel eigen leden als ook tegenstanders en scheidsrechters vinden wij de normaalste zaak van de wereld. We behandelen een ieder met respect en fatsoen. Iedereen is bij Raptim welkom. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel.
Plezier
Het belangrijkste is om plezier te hebben in wat je doet. Raptim doet zijn uiterste best om een omgeving te bieden waarin plezier kan worden gevonden. Mocht er desondanks geen plezier meer zijn, bespreek dit dan met de direct betrokkenen. Alleen dan kunnen we een oplossing vinden.
Prestatie
Optimaal presteren moet altijd uitgangspunt blijven van onze leden. Raptim wil met haar selectieteams zo hoog mogelijk spelen. Bij het invullen van deze selectieteams zullen spelers uit onze eigen jeugdopleiding altijd een belangrijke rol spelen.
Vrijwilligers
Raptim zal in haar doelstellingen zeer afhankelijk zijn van de inbreng van vrijwilligers. In de nabije toekomst zullen we daar nog meer aandacht aan geven. Uitgangspunt zal niet alleen zijn "wat heeft Raptim u te bieden", maar tevens "wat hebben de leden ons te bieden" op dit gebied.
Algemeen
Voor het goed functioneren is een huishoudelijk reglement noodzakelijk. Deze kan uiteraard niet alles omvatten. Gelukkig is met normen en waarden en respect bijna alles op te lossen. Inhoudelijk kan op elke Algemene Ledenvergadering het huishoudelijk reglement getoetst en gewijzigd worden.
Organisatie
Voor de organisatie van wedstrijden, trainingen, roosters van bestuurs-, schoonmaak-, keuken- en bardiensten is deze website de informatiebron. De roosters worden door de commissies actueel gehouden en via de website gepubliceerd.
Sportpark en kleedkamers
De accommodatie is het uithangbord van onze vereniging. Bezoekers van de accommodatie bepalen uiteindelijk hoe de omgeving eruit ziet. We gaan hier mee om alsof het ons eigendom is. De kleedkamers moeten na elke wedstrijd of training schoon achtergelaten worden. Bij wedstrijden eveneens de kleedkamer van de gasten. De trainers en/of leiders moeten hier op toezien. Ook bij uitwedstrijden moet de kleedkamer veegschoon achter gelaten worden. In de kleedkamers geldt een rook- en alcoholverbod. De door de wedstrijdsecretaris vastgestelde kleedkamerindeling is bindend.
Clubgebouw
Op last van de Drank- en Horecawet is op 20 december 2007 voor het clubgebouw een bestuursreglement vastgesteld. Dit reglement hangt duidelijk zichtbaar in het clubgebouw. Een heel korte samenvatting van dit reglement:
- Leeftijdsgrenzen zullen strak worden gehandhaafd.
- Er mag geen zelf meegebrachte alcoholhoudende drank gedronken worden.
- Behoudens door het bestuur vastgestelde uitzonderingen zijn de sluitingstijden op doordeweekse dagen om uiterlijk 23.00 uur en op zaterdag en zondag om uiterlijk 18.30 uur.
- De keuken wordt op zaterdag/zondag om 17.30 uur gesloten.
In het clubgebouw kunnen uitsluitend Raptim-gerelateerde feesten plaatsvinden. Dit in nauw overleg met de Kantine Beheers Commissie. De kantine moet altijd direct na afloop schoon opgeleverd worden. Vooral binnen ons clubgebouw doen wij in het kader van normen en waarden en respect een groot beroep op onze leden. Ook hier geldt dat het clubgebouw van ons allemaal is en er wordt verwacht dat er mee om gegaan wordt alsof het je eigen is.
Financiën
Voor de contributie (incl. kledingfonds) is automatische incasso van toepassing. Er wordt geen vergoeding verstrekt vanuit het bestuur voor het wassen van sportkleding. Alle teams kunnen een vergoeding van reiskosten voor competitie- en bekerwedstrijden krijgen als de enkele reisafstand meer dan 60 kilometer bedraagt (altijd in overleg met de penningmeester van het hoofdbestuur).
Materiaal, kleding en spelerspasjes
De spelers en trainers zijn samen verantwoordelijk voor de door het kledingfonds beschikbaar gestelde kleding, de materialen en spelerspasjes. Het team zorgt zelf voor het deugdelijk wassen van de kleding. Aanvullen of vernieuwen van kleding gaat te allen tijde in overleg met de kledingcoördinator. Voor het kledingfonds en verstrekking van kleding aan trainers en leiders is er een specifiek kledingreglement.
Trainen, wedstrijden en velden
Er mag alleen op de trainingsvelden getraind worden. Op wedstrijdvelden mag alleen getraind worden in overleg met het hoofdbestuur. De door de wedstrijdsecretaris vastgestelde veldindeling is bindend. De teams die het laatst op een veld spelen moeten zorg dragen voor het opruimen van de hoekvlaggen en het terugplaatsen van de doelen buiten het veld op de daarvoor aangewezen plaatsen.
Voor het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd is altijd de toestemming nodig van de wedstrijdsecretaris en de consul. Bovendien moet deze wedstrijd gemeld worden bij de Kantine Beheers Commissie.
De elftalleiders zijn verantwoordelijk voor de wedstrijdformulieren. Spelen onder een valse of ongeldige spelerspas of de spelerspas van een ander zal door het bestuur niet getolereerd worden. Indien door de KNVB geen scheidsrechter is toegewezen dan moet het thuisspelende team zelf een scheidsrechter regelen. De bespeelbaarheid van de velden wordt te allen tijde door de consul vastgesteld. Zijn beslissing is bindend.
Blessures en ongevallen
Ziektekosten als gevolg van blessures moeten bij de eigen ziektekostenverzekering worden verhaald. Via de KNVB loopt een verzekering voor ongevallen waarbij sprake is van blijvend letsel. De vereniging is in geen geval aansprakelijk. Op het sportpark is een AED aanwezig.
Boetes
Boetes voorkomende uit nalatigheid van spelers, trainers en/of het team komen voor rekening van deze personen dan wel dit team.